pestki owocu moreli gorzkiej

pestki owocu moreli gorzkiej

pestki owocu moreli gorzkiej

Większa część z nas jedząc owoce obiera je ze skórki, wyrzuca pestki nie zdając sobie sprawy, ze to najwartościowsze elementy. To tuż pod skórą znajduje się najwięcej wartościowych elementów pełnowartościowych. Niezmiernie smaczne morele służą zdrowiu i pięknu, normują ciśnienie, trawienie, funkcjonowanie nerek wpływają zasadotwórczo, w związku z tym winny je spożywać osoby chorujące na nadkwasotę. A co czynimy z pestką? Rozumie się samo przez się usuwamy, ale to błąd.

owoce

Autor: Marie Shoots
Źródło: http://www.flickr.com
Pestki moreli gorzkiej mają witaminę B17, inaczej nazywaną amigdaliną albo dygestorium chemiczne – prolab letrilem. Wykonując w wielu krajach niezależne badania stwierdzono, że substancja ta ma właściwości przeciwnowotworowe. Przedstawiono co niemiara przypadków jej dobroczynnego wpływu. Efektywność jej to prawie 100% schorzeń, leczy nawet najbardziej złośliwe nowotwory, z zastrzeżeniem, że organizm nie został przedtem poddany leków i naświetlaniom. Oddziaływanie witaminy B17, którą zawierają pestki moreli gorzkiej jest przynoszące efekty i niedrogie – sprawdź na stronie .A co na to sektor farmaceutyczny? Na tej metodzie kuracji nie możemy zarobić, a możemy wręcz stracić, dlatego kwestionowany jest ten nieskomplikowany sposób walki z rakiem. Im częściej pojawiają się pewne dane o efektywnych wyleczeniach tą drogą tym bardziej nasilają się na nią ataki. Jeżeli na szeroką skalę rozeszłaby się informacja o skuteczności zwalczania raka B17 sektor farmakologiczny odniósłby gigantyczne straty. We współczesnej medycynie pierwsze wiadomości o leczniczym oddziaływaniu pestki moreli gorzkiej pojawiły się już 50 lat wstecz. Twierdzi się, że od tego okresu przywrócono do zdrowia około 100 tys. chorujących.

Koniecznie zobacz artykuł w serwisie publikującym podobne informacje. Są tak samo fascynujące, ponieważ odnoszą się do tego samego zagadnienia.

Jednak o zbawiennych następstwach działania amigdaliny pisano już w egipskich zapiskach sprzed 5000 lat. Wodę migdałową zalecano do kuracji raka skóry. Bezsprzecznie w każdej sytuacji pożądana jest przezorność. Konsumując pestki moreli gorzkiej także nie należy przesadzać. Zalecana doza to 1 pestka na 5kg wagi ciała, ale nie więcej niż 30 na dzień albowiem przekroczenie może powodować torsje i zawroty głowy (zobacz dodatkowe informacje). Ważne jest, żeby pestki były gorzkie, pochodziły z moreli uprawianych ekologicznie, trzymane były w miejscu suchym i zacienionym. Pestki moreli gorzkiej oprócz amigdaliny zasobne są w witaminy A, E i magnez.

admin

Zdrowie dziecka, Zdrowy styl życia

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~